Magistra justicija: Hebrang svjesno obmanjuje hrvatsku javnost

UDRUGA Magistra justicija ogorčena je postupkom ministra Hebranga koji je navodno organizirao uhićenje predsjednice Udruge Branke Crnošije zbog osobe osvete.

Priopćenje Udruge objavljujemo u cjelosti:

"Optužbe ministra Hebranga da smo dugoprstići bile bi smiješne da nisu tragične. Prvo zato što takve optužbe dolaze od ministra koji još uvijek nije razjasnio aferu Shimatsu i sve optužbe koje su vezane uz nabavu bolničke opreme.

Ministar nas optužuje da smo dugoprstići, dok vrlo dobro zna da smo upravo zbog njega dovedeni pred bankrot i da se borimo za golu egzistenciju.

Pozivamo ministra Hebranga da usporedimo naše porezne kartice s njegovom i poreznim karticama njegovih prijatelja koji posluju s Ministarastvom zdravstva.

Nakon što je organizirao brutalno uhićenje naše predsjednice Branke Crnošije te instrumentalizirao cijeli policijski aparat za osobnu osvetu, ministar Hebrang sada pokušava prikriti vlastitu ulogu u sramnoj operaciji zastrašivanja, služeći se obmanama i neistinama.
Podsjetimo, ministar je najprije tvrdio da je misteriozni "četvrti" inspektor vozač te da nije sudjelovao u inspekciji niti je ulazio u inkriminiranu ljekarnu. Međutim, pritisnut nepobitnim činjenicama kako se nije radilo ni o kakvom vozaču, već o, ni manje ni više, tajniku Ministarstva zdravstva, g. Zlatku Zaplatiću osobno, ministar Hebrang je morao priznati istinu.

No, tada ministar opet okreće priču i javno tvrdi da spomenuti gospodin uopće nije ulazio u ljekarnu te da je isključivo bio "vozač i zaštita" inspektoricama. I opet, ministar Hebrang svjesno obmanjuje hrvatsku javnost. Naime, u navedenoj "inspekciji" uopće nisu bile "samo žene", već je, uz dvije inspektorice, inspekciju obavljao i inspektor Sladić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovi naši navodi, mogu se jednostavno dokumentirati korištenjem materijala snimljenog videonadzorom ljekarne, koje je ministar Hebrang, na njegovu žalost previdio. Dakle, prava je istina da je gospodin Zaplatić bio u ljekarni, ali se nije htio službeno legitimirati, već se samo usmeno predstavio kao koordinator inspekcije.

Drugo, ministar Hebrang je ustvrdio da magistra Crnošija nije uhićena. Prava je istina da je magistra Crnošija uhićena a to je, uostalom, potvrdila i glasnogovornica policije. Treće, ministar Hebrang prešućuje da su pravilnici za otvaranje ljekarni potpuno protuustavni i protuzakoniti ali i da se takvi provode samo selektivno.

Uostalom, Magistra justicija je u više navrata javno upozoravala kako je sve dopušteno kada ljekarnu treba otvoriti netko tko je po volji ministra Hebranga. Tako se, na Trgu bana Josipa Jelačića može otvoriti ljekarna udaljena svega 50 metara od postojeće ljekarne te svega 80-tak od treće.

Slična je situacija u Ilici, na trešnjevačkom placu, Dubravi, Vlaškoj ulici itd. Ostale gradove u Hrvatskoj nije potrebno ni spominjati. Tvrdimo da je više od 20 posto ljekarni otvoreno mimo postojećih pravila. Dakle, sve ove ljekarne otvorene su mimo propisa i važećeg zakona.

No, ministar Hebrang o ovome ne želi govoriti niti poduzeti korake da svi poduzetnici u zdravstvu budu jednaki pred zakonom. Daje ministru Hebrangu stalo do takozvanih propisa, već bi odavno pokrenuo reviziju i zatvorio takve ljekarne. Međutim, ministar Hebrang ne samo da nije ništa poduzeo, već se obrušio na našu Udrugu i na nas osobno samo zato jer upozoravamo na nepravilnosti, sukob interesa, kriminal i jer želimo jednakost pred zakonom.

Nebrojeno puta smo dokazivali da neki za otvaranje ljekarne čekaju godinama, neki je nikada ne dočekaju, dok ministrovi prijatelji i pouzdanici mogu svu papirologiju srediti u jednom danu. Upravo takav slučaj dogodio se u Samoboru prije mjesec dana. Ljekarna "Dvoržak" dobila je dozvolu iako nije imala ni potrebnu udaljenost ni potreban broj stanovnika.

Sva dokumentacija sređena je za jedan dan. To samo pokazuje da zakoni i propisi nisu važni i da ne vrijede za ministrove favorite. Bit cijele priče jest u tome da je poduzetništvo u ljekarništvu rezervirano samo za odabrane. Od ministrovog "zavođenja reda" u zdravstvo i ljekarništvo imaju korist samo odabranici. A najmanju korist imaju građani koji kupuju ionako preskupe lijekove zahvaljujući tajkunizaciji koja vlada u ljekarništvu.

Četvrto, ministar Hebrang je nekoliko puta javno ustvrdio da je Ljekarnička komora u sukobu interesa i da neće uvažavati njihova mišljenja.

Međutim, to ga nije omelo da se na jučerašnjoj konferenciji za novinare poziva na mišljenje te iste Komore. Peto, inspekcija nije nikakva neovisna služba već toljaga s kojom ministar Hebrang udara one koji mu se na bilo koji način zamjere. Jer da je riječ o normalnoj kontroli onda valjda ne bi u nju upleo i tajnika ministarstva koji se samo za tu prigodu "pretvorio" u misterioznog tajnog agenta u sunčanim naočalama. "

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara