Mahathir ponovno o Židovima u intervjuu za Bangkok Post

MALEZIJSKI premijer Mahathir Mohamad ponovno je izjavio da Židovi upravljaju svijetom, unatoč kritikama američkog predsjednika Georgea W. Busha i ostalih čelnika međunarodne zajednice.

Mahathir je za list Bangkok Post u intervjuu objavljenom u utorak rekao da su kritike njegove nedavne izjave da "Židovi upravljaju svijetom kao opunomoćenici" samo pokazale da je u pravu.

"Reakcija svijeta pokazuje da oni kontroliraju svijet", kazao je Mahathir koji odlazi s dužnosti premijera krajem ovog mjeseca nakon 22 godine na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Izrael je mala zemlja. Nema tako puno Židova u svijetu, ali su oni tako arogantni, oni prkose cijelom svijetu. Čak i ako Ujedinjeni narodi kažu ne, oni idu dalje. Zašto? Zato što imaju potporu svih tih ljudi", rekao je Mahathir.

Prva reakcija stigla je od australskog premijera Johna Howarda koji je rekao je da će prema Mahathiru, kada ga sretne na završnoj sjednici APEC-a u Bangkoku, biti samo pristojan i ništa više.

Mahathir je rekao za Bangkok Post da je njegova izjava prošlog tjedna na sastanku Organizacije islamske konferencije u Maleziji, koju su kao antisemitsku osudile SAD, EU, Australija i druge zemlje izvađena iz konteksta.

On je optužio SAD i EU za dvostruka mjerila jer su nazvali njegov govor antisemitskim, a nisu kritizirali talijanskog premijera Silvija Berlusconija kada je izjavio u rujnu 2001. da je zapadna civilizacija superiorna Islamu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara