Majka ubijenog Brazilca: Okončali su mi život

AFERA oko ubojstva nedužnog Brazilca u Londonu se sve više zahuktava. Rođak ubijenog Jeana Carlosa Menezesa uputio je pismo Tonyu Blairu, a obitelj poginulog najavljuje protest ispred Downing Streeta 10.

Kako javlja BBC, dva visoka brazilska službenika dolaze u Britaniju kako bi ispitali komisiju koja istražuje slučaj ubojstva nedužnog brazilskog električara. Njega je 22. lipnja ubila londonska policija na stanici Stockwell, misleći da će počiniti teroristički napad.

Majka ubijenog Brazilca je pozvala na akciju kojom bi se trebalo kazniti odgovorne za smrt njenog djeteta.

"Uzeli su život mom sinu. Patim zbog toga. Želim da policajac koji je to učinio bude kažnjen. Nisu okončali samo život mog sina, već i moj." - rekla je nesretna Brazilka.

Međutim, glasnogovornik Tonya Blaira je poručio kako podržavaju šefa londonske policije Iana Blaira koji vodi slučaj, nakon što je obitelj poginulog tražila od Iana Blaira da se zbog slučaja povuče sa položaja, što je on odbio učiniti.

Brat ubijenog, Giovanni da Silva rekao je da je njegova obitelj šokirana akcijama koje je napravila londonska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubili su ga bez da su ga identificirali. To je bilo ništa drugo nego egzekucija." - rekao je da Silva.

"Želimo da se prikaže cijeli film koji su sigurnosne kamere snimile na stanici podzemne željeznice kako bi svijet vidio što su učinili nedužnom čovjeku." - dodao je brat ubijenog.

Brazilski ministar vanjskih poslova je izjavio da su nove informacije i šokantne fotografije Menezesovog tijela izazvale zgražanje i ogorčenje u Brazilu. Zbog toga su u London doputovala dva visoka dužnosnika koji će pokušati doznati što se zapravo dogodilo i istražiti slučaj. 

Scotland Yard je ponudio 15.000 funti obitelji ubijenog kao kompenzaciju za pogrebne troškove i putovanje, no obitelj je to odbila.

Menezesova obitelj pokazala je novinarima pismo u kojem im se nudi novac, te demantirala medijske napise da im je ponuđena svota od 600.000 funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara