Mak: stvara se kriva slika u vezi s sporazumom

Zastupnik austrijske i njemačke manjine u Saboru Nikola Mak danas je u Osijeku rekao da se o nacrtu sporazma s Austrijom stvara kriva slika, jer se odštete koje on regulira odnose na manji broj izbjeglih Austrijanaca. L

Navevši da bi ih moglo biti dvije do tri tisuće, rekao je kako smatra da bi i ta brojka mogla biti mnogo manja jer "mnogi koji će predati odštetni zahtjev neće imati odgovarajuću dokumentaciju i slično".

Ponovio je kako su Nijemci i Austrijanci u Hrvatskoj "duboko povrijeđeni izjavom predsjednika Stjepana Mesića u kojoj ih je proglasio kolaboracionistima nacističkog režima", podsjetivši kako je nad tim narodom počinjen genocid nakon 1944.

Poslanica predsjednika Mesića o hrvatskom sporazumu s Austrijom šteti ugledu Hrvatske u svijetu jer se postavlja pitanje vjerodostojnosti najviših državnih tijela, rekao je Mak u izjavi novinarima nakon sastanka koji je Vladin Ured za nacionalne manjine organizirao s predstavnicima nacionalnih manjina iz šest hrvatskih županija o poboljšanju rada Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

(Hina) xvs yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara