Makarska: Yugo zapalio maslinike

AUTOMOBIL yugo 55 krivac je za noćašnji požar zapuštenih maslinika u Gornjim Tučepima na predjelu Potpeč koji je brzo stavljen pod nadzor i ugašen.

Uzrok izbijanja požara je automobil yugo 55 na kojem je došlo do samozapaljenja, a vatra je potom zahvatila obližnji maslinik, kazao je Hini vatrogasni zapovjednik za makarsko područje Dražen Glavina.

U požaru koji je izbio noćas u 3,30 sati na predjelu Potpeč, pet kilometara istočno od Makarske, izgorjelo je oko 1,5 hektara niskog raslinja, makije i uglavnom zapušteni maslinici. Nakon sat vremena požar je stavljen pod nadzor, a nedugo zatim ugašen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šteta od požara se utvrđuje kao i uzrok samozapaljenja yugića.

Prema jutrošnjim podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra, sinoć prije ponoći ugašen je požar koji je poslijepodne izbio kod mjesta Kašić u Šibensko-kninskoj županiji. Izgorjelo je oko 10 hektara trave i hrastove šume, a gasiteljima je zbog miniranog područja pomagao kanader.

Uz pomoć kanadera jučer oko 17 sati ugašen je i požar kod mjesta Radašinovci kraj Vranskog jezera u Zadarskoj županiji.

Požar koji je jučer poslijepodne zahvatio oko 1,7 hektara trave, makije i niskog raslinja kod mjesta Slatine na otoku Čiovu lokaliziran je u roku sat vremena, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara