Makedonac bolesnog sina drži na lancu poput psa

Makedonac bolesnog sina drži na lancu poput psa

ILČO je u dvorištu obiteljske kuće vezan na lancu dužine pet metara, a svako puštanje iz okova za njega predstavlja radost. Ne, Ilčo nije pas. On je 27-godišnjak iz strumičkog sela Angelci, na jugoistoku Makedonije.

Reportaža makedonske televizijske postaje A1 šokirala je Makedoniju. Ljupčo Trajkovski svog teško bolesnog sina, poput psa, drži na lancu. Novinarima je rekao kako ga je bio prisiljen vezati, da mu se ne bi nešto dogodilo.

Ilčo ima teški poremećaj u razvoju. Život mu je postao još teži nakon što mu je, prije šest mjeseci, umrla majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok si živ, morat ćeš ga gledati"
 
"Moram ga vezati da ga ne pregazi neki auto. Znalo mu se dogoditi da iz čista mira plače usred sela, da se sudara s malenom djecom. Ode nekud pa se ne vrati i moram ga tražiti", rekao je Ljupčo Trajkovski, dodajući kako je već tražio pomoć Centra za socijalnu skrb u Strumici, ali su oni odbili smjestiti Ilču u specijalnu ustanovu.

"Tražio sam ih pomoć, a oni su mi rekli: Dok si živ, morat ćeš ga gledati. Nisam ni poljoprivrednik, nisam ništa, samo hodam za njim i pazim na njega", dodao je Trajkovski, navodeći kako on i sin žive od svega 3.700 makedonskih denara socijalne pomoći (oko 480 kuna).

Ravnatelj strumičkog Centra za socijalnu skrb, Risto Stamenov, rekao je da je riječ o specijalnom slučaju i izrazio je nadu da će se slučaj riješiti pozitivno, ali je njegova reakcija uslijedila tek nakon medijskih upita.

I.M.
Foto: a1.com.mk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara