Makedonci sutra biraju predsjednika u drugom krugu

U MAKEDONIJI će se sutra održati drugi krug izbora za predsjednika države, nakon tragične smrti predsjednika Borisa Trajkovskog.

Zbog vrlo slaba odziva birača u prvom krugu, 55 posto, postoji bojazan da izbori ne uspiju jer je za drugi krug zanimanje birača obično manje.

Stoga su predsjednički kandidati Branko Crvenkovski, premijer i predsjednik Socijaldemokratskog saveza Branko Crvenkovski i Saško Kedev iz VMRO-a pokušali potaknuti biarče da iziđu na izbore ne samo pozivima sa skupova nego i odlascima u kafiće, na tržnice, u sela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birače pozivaju i mediji, nevladine udruge i međunarodna zajednica brojnim porukama o sudbinskoj važnosti izbora za Makedoniju.

Po svim predviđanjima najviše izgleda ima Branko Crvenkovski koji je u prvom krugu dobio najviše glasova. Najavljeno je da će u drugom krugu na poziv Demokratske unije za integraciju za nj glasovati i Albanci. Neki komentatori smatraju da je moguće i iznenađenje kao na prošlim predsjedničkim izborima kad je pobijedio Boris Trajkovski, koji je bio na drugom mjestu.

Drugi izborni krug pratit će manje domaćih i stranih promatrača, koji će, kako su najavili, najveću pozornost usmjeriti na biračka mjesta u kojima je u prvom krugu bilo nepravilnosti. Na biračkim je popisima gotovo 1,700.000 birača. Da bi uspjeli, na izbore treba izići polovica plus jedan birač.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara