Makedonija: U četiri mjeseca 50 slučajeva šverca drogom

TIJEKOM protekla četiri mjeseca makedonska policija otkrila je 50 slučajeva ilegalne trgovine drogom i pritom zaplijenila veće količine različitih opijata, a zabilježila je i neobičan način transporta tekuće droge, priopćio je u četvrtak makedonski ministar unutarnjih poslova Hari Kostov.

U prtljazi preprodavača koji je iz Kolumbije preko Grčke doputovao u Makedoniju pronađeni su mokri prekrivači i ručnici iz kojih je iscijeđeno osam i pol kilograma kokaina.

Kostov je rekao da je u akcijama proteklih mjesec dana također otkriveno četrdesetak djevojaka, uglavnom strankinja, koje su bile prisiljene na prostituciju po noćnim lokalima u zapadnoj Makedoniji.

Zahvaljujući tim akcijama, sve je više djevojaka koje se same javljaju policiji i ukazuju na mjesta gdje se nalaze kako bi bile oslobođene, dodao je Kostov.

Naglašavajući da će borba protiv tog zla biti stalna obveza policije, Kostov je izvijestio da su dosad podnesene krivične prijave protiv devet trgovaca ženama, a jedan je već osuđen na godinu dana zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara