Makedonski list o Burazoviću i Mikuliću

VEČER prije pogibije Dalibor Burazović je proveo s trojicom Makedonaca s kojima je dogovorio da će zajedno napustiti Irak i vratiti se u domovinu kazavši im da mu to putovanje treba biti zadnje budući smatra da je postalo preopasno voziti u arapskim zemljama, piše skopski dnevni list Vest.

List navodi zatim da su se trojica Makedonaca Aleksandar Stojanovski, njegov brat Viktor i Marijan Andonovski iz Iraka vratili s kamionom uhićenog Hrvata Damira Mikulića za kojeg tvrde da ga je američka vojska uhitila prije mjesec dana, te da je prvih nekoliko dana bio u kampu Ramadi, a zatim je prebačen u drugi zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je Mikulić uhićen, njegov je kamion ostao na parkiralištu u Ramadi i kada su trojica Makedonaca odlučili samovoljno napustiti Irak, jedan od vozača koji je imao ključ kamiona predložio im je da se čuju s vlasnikom tvrtke u Zagrebu kako bi vratili kamion u Hrvatsku, jer da se vozač nije pojavio 20 dana. Prijedlog su odmah prihvatili, dogovorili se s vlasnikom i nakon što su popravili kamion kome su u međuvremenu bili pokradeni mnogi dijelovi, sretno su napustili Irak i preko Turske i Bugarske stigli u Beograd gdje su po dogovoru predali vozilo vlasniku.

Aleksandar, Viktor i Marjan su trojica od 24 Makedonaca koji su preko američke tvrtke Solfan Engineering otišli raditi u Irak. Među njima su i trojica iz Kumanova koji su oteti i ubijeni od Islamističke vojske Iraka, dok su se ostali vratili u Makedoniju.

Predstavnik ove američke tvrtke Sergo Taunga, koji ima ured u Kumanovu gdje angažira vozače, u subotu je pretučen i s teškim se ozljedama nalazi u bolnici. Naime, smatra se da su od njegove tvrtke otmičari tražili otkup koji nisu dobili i tek su poslije dva mjeseca pogubili otete Makedonce.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara