Makedonski premijer otputovao iz BiH

MAKEDONSKI premijer Branko Crvenkovski otputovao je u nedjelju nešto iza 17.00 sati zrakoplovom s mostarske zračne luke u Skopje, potvrdio je direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić.

Zrakoplovom makedonske vlade otputovao je i ministar unutarnjih poslova Hare Kostov, dok je makedonski ministar pravosuđa Idžet Memeti ostao u BiH dok se provodi istraga i utvrđuje identitet osam od devet tijela pri padu zrakoplova koji se u četvrtak srušio u blizini Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crvenkovski je tijekom dana obišao lokaciju nedaleko Mostara gdje je u četvrtak u zrakoplovnoj nesreći poginuo predsjednik Makedonije Boris Trajkovski te još osmero putnika. Makedonski je premijer položio vijenac na Matića brdu gdje se zrakoplov u sudaru s tlom zapalio.

Makedonskom premijeru pojašnjeno je kako je predsjedničkom zrakoplovu najprije otpao kotač pri udarcu u jedan kameni zid na platou Matića brda a potom je u udaru otpalo i desno krilo.

Trup zrakoplova je nakon nekoliko sudara sa zemljom eksplodirao stotinu metara dalje. S tog brda vidi se pista mostarske zračne luke koja je udaljena samo nekoliko kilometara od mjesta pada zrakoplova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara