Mala scena na turneji u Austriji i Norveškoj

NAKON nedavne velike britanske turneje svjetske hit predstave "Padobranci ili o umjetnosti padanja", Mala scena će do kraja lipnja gostovati na dva važna međunarodna festivala kazališta za djecu.

Tako će kultna predstava Antuntun imati dva nastupa na uglednom festivalu Schaxpir u Linzu 23. lipnja, a Padobranci će 25. lipnja nastupiti na festivalu The Festival of North Norway u norveškom gradu Harstadu.

Festival Schaxpir u Linzu održava se od 19. do 26. lipnja i spada među najvažnije europske festivale kazališta za djecu i mlade. Ove godine će biti izvedeno pedeset predstava najboljih kazališta iz Europe, Azije i Australije, od čega čak devet svjetskih premijera. Uspješnica Male scene Kako živi Antuntun nastala prema antologijskoj pjesmi Grigora Viteza bit će izvedena 23. lipnja te očekujemo veliki odaziv publike i uspjeh na festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Festival of North Norway je najveći i najvažniji kulturni događaj krajnjeg sjevera Europe u devet će dana okupiti prestižna umjetnička ostvarenja iz područja glazbe, filma, teatra i likovne umjetnosti. Izvođači dolaze iz dvadeset zemalja, a Padobranci ili o umjetnosti padanja jedna je od samo pet predstava u programu, uz bok kazalištima iz Italije, Danske i Norveške. Upravo zahvaljujući svojim iznimnim nastupima širom svijeta, Mala scena kao kazalište iz ovog dijela Europe pozvano je da uveliča program važnog festivala.

Novi nastupi Padobranaca, ali i ostalih predstava s repertoara kazališta na međunarodnim pozornicama dokaz je da je Mala scena stekla svjetsku reputaciju te je gost na svim važnijim međunarodnim festivalima kazališta za djecu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara