Malezija: Anwar Ibrahim pušten iz zatvora

BIVŠI malezijski zamjenik premijera Anwar Ibrahim pušten je u četvrtak iz zatvora, u kojem nalazio od 1998. godine kad je malezijski Vrhovni sud protiv njega podigao optužnicu koja ga je teretila za sodomiju i korupciju, izvijestili su u službeni izvori.

Anwar je u zatvoru odslužio šestogodišnju kaznu zbog ranije utvrđene krivice za korupciju, a u očekivanju odluke Vrhovnog suda u pogledu žalbe što su je Anwarovi odvjetnici uložili na presudu za sodomiju, nastavio je s izdržavanjem devetogodišnje zatvorske kazne.

Nakon što je Vrhovni sud u četvrtak ujutro odbacio sve točke optužnice koja ga tereti za sodomiju, Anwar je pušten iz zatvora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tročlano Sudsko vijeće donijelo je odluku u korist Anwara glasujući dva prema jedan, izvijestio je predsjedatelj Vijeća sudac Abdul Hamid Mohamed.

Anwar je smijenjen s mjesta zamjenika premijera u rujnu 1998. nakon čega je uhićen i optužen za korupciju i sodomiju. Njegovi simpatizeri i članovi obitelji novinarima su izjavili kako je optužnica protiv Anwara podignuta kako bi ga se politički diskreditiralo.

Skupine za zaštitu ljudskih prava smatrale su Anwara političkim zatvorenikom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara