Mali broj Britanaca na dijeti siromašnoj ugljikohidratima

ATKINS i druge dijete siromašne ugljikohidratima izgledaju vrlo raširene ali samo 13 posto Britanaca iskušalo je jednu od njih, a samo 3 posto je dugoročno na takvom režimu prehrane, pokazuje izvješće objavljeno u srijedu.

Istraživanje koje je provela kompanija za istraživanje tržišta Mintel na 1.000 ljudi pokazalo je da se Britanci više vole primiti vježbanja kako bi izgubili kilograme nego drastično smanjiti unos ugljikohidrata.

"Iako mnogi mogu biti privučeni obećanjem o brzom i značajnom gubitku kilograma, oni smatraju da se dugoročno vrlo teško pridržavati takve dijete", rekao je James McCoy iz Mintela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su dijete bez ugljikohidrata već neko vrijeme popularne, upravo je ona Atkinsova, koja uključuje uz smanjenje ugljikohidrata uzimanje visokog postotka masnoća, postala široko popularna među ljudima koji žele smršaviti.

Britanci više vole vježbati, smanjiti masnoće ili količinu nezdravih malih međuobroka, pokazuje istraživanje.

Jedno drugo istraživanje pokazalo je da su dijete siromašne ugljikohidratima pokazale u šest mjeseci veću učinkovitost od drugih ali nakon 12 mjeseci učinci su jednaki kao i u onih pacijenata koji su bili na drugim režimima prehrane.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara