Malo kiše, malo sunca: U većini zemlje promjenljivo s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom

Malo kiše, malo sunca: U većini zemlje promjenljivo s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom

Foto: Hina, 123rf

U UNUTRAŠNJOSTI promjenljivo, mjestimice s malo kiše ili lokalnim pljuskovima i grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku (DHMZ) za ponedjeljak.

Navečer se očekuje smanjenje naoblake sa zapada.

Na Jadranu sunčanije, rijetko uz moguće kratkotrajne pljuskove, uglavnom na sjevernom dijelu

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu zapadni i sjeverozapadni, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena do jaka bura.

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 22 do 27, a na moru od 27 do 32 Celzijeva stupnja, stoji u prognozi DHMZ-a.

Kolnici mjestimice skliski

Mjestimice mokrih te vlažnih i skliskih kolnika ima u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Dalmaciji, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici te na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac i tunela Sveti Rok, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Zavorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Od 27. lipnja od 9 do 28. lipnja do 19 sati na autocesti A11 Zagreb-Sisak na čvoru Jakuševec zbog radova će biti zatvoren izlaz s autoceste iz smjera Velike Gorice u smjeru Zagreba, Ljubljane, Splita, Maribora i Krapine. Obilazak: A11-čvor Veliko Polje-ŽC1046-Avenija Većeslava Holjevca-A3-čvor Buzin.

Dvosmjerno se vozi na autocestama A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i odmorišta Jakovlje i A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb do 28. lipnja zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Zagreba prema Svetoj Heleni i Svetom Ivanu Zelini.

Između čvorova Sveti Rok i Maslenica u smjeru Zagreba zatvoren je sporovozni trak, a vozi se uz ograničenje brzine.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara