Maloljetni državljanin BiH zbog ruksaka vrijednog dva dolara ubijen u parku u Torontu

Maloljetni državljanin BiH zbog ruksaka vrijednog dva dolara ubijen u parku u Torontu

BORIS CIKOVIĆ, 17-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, ubijen je u petak oko 22.30 u Buttonwood parku u Torontu. Njegovi roditelji su, tada sa dvogodišnjim Borisom, prije 15 godina napustili Sarajevo i BiH te otišli u Kanadu, bježeći od rata i nasilja.

Njihov san uništen je prošlog petka kasno u noć, prenose kanadski mediji, kad je maloljetni Ciković upucan u spomenutom parku. " Boris mi je bio sin jedinac. Zgodan, pametan i dobar momak, a sad ga više nema", izjavio je njegov ogorčeni otac, Davorin Ciković.

Njegov otac tvrdi kako mu je sin ubijen vjerojatno zbog ruksaka od dva dolara, kojeg su od njega zatražila četvorica mladića, koji su ga, zajedno s prijateljima, presreli.

Sina htjeli poštedjeti užasa rata u BiH

"Ubijen je zbog toga. Boris je mrtav, a supruga i ja, nakon ovog, smo oboje praktično mrtvi od žalosti", kazao je otac za CityNews i dodao kako su on i supruga sina doveli u Kanadu da ga spase užasa rata i nasilja u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je tijelo 17-godišnjaka pronašla oko 22.40 s vidljivim ranama prouzročenim hicima iz vatrenog oružja. On je prevezen u obližnju bolnicu ali tamo nisu mogli učiniti ništa više nego nesretnog mladića proglasiti mrtvim. Mladi Boris Ciković 53. je žrtva ubojstva u Torontu od početka godine.

Omiljen među prijateljima

Sutra ga više neću vidjeti, a neću ga više vidjeti ni kako se smije i šali", kazala je njegova prijateljica Chantelle. Njegovi ostali prijatelji rekli su medijima kako je on uvijek bio miran te kako se bavio hokejom i da su ga svi voljeli.

K.S.
Foto: CityNews

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara