Maloljetnici u Sesvetama na roštilju pekli mačića

TRI MALOLJETNA dječaka iz Sesveta u utorak navečer divljački su napali četiri mačića, jednog od njih su ispekli na roštilju, a tri su kamenovali i gazili nogama do smrti. Policajci PU zagrebačke izašli su na mjesto događaja i obavili očevid.

Prema pričanju stanara, dječaci su jednog od mačića, ljubimaca jedne Sesvetske zgrade, uhvatili i stavili na roštilj koji su napravili na livadi, te ga pekli zajedno s kilom kokuruza.

Alen Jakovjević, koji je slučaj prijavio policiji i medijima, bio je šokiran prizorom na koji je jučer ujutro naišao. On je pokušao naći mačiće kako bi ih nahranio. Prisjetio se da su trojica dječaka, koji su sudjelovali u mučenju, dan ranije pred zgradom malene mačiće prodavali po pet kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna je mačić bio spaljen, a jednom je od trojice koje su kamenovali ispalo oko. Mačić koji je uspio pobjeći teško je ozlijeđen i nalazi se kod veterinara u naselju Selčini.

Djeca iz susjedstva koja su vidjela cijeli prizor tvrde da su se dva četrnaestogodišnjaka i jedan osmogodišnjak iživljavali nad mačićima navodno iz zafrkancije. Tvrde da su starijim dječacima donijeli mačiće da ih vide, ne znajući da će ih ovi brutalno ubiti. Kako pričaju, divljanje nisu mogli spriječiti jer su manji od mučitelja.

Kako se radi o maloljetnicima, policija će o slučaju obavijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb, koji treba poduzeti daljnje korake. Prema aktualnom zakonu, za odrasle osbe koja počinu slična djela predviđena je novčana kazna , a može se "zaraditi" i do šest mjeseci zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara