Maloljetnik iz Kaštela krao poker aparate, kod kupca policija našla i protuavionsko streljivo

Maloljetnik iz Kaštela krao poker aparate, kod kupca policija našla i protuavionsko streljivo

POLICIJA je dovršila kriminalističku obradu nad maloljetnim kradljivcem iz Kaštel Štafilića, koji se sa dvojicom starijih kolega, 25-godišnjakom i 19-godišnjakom, također Kaštelanima, upustio u nekoliko krađa.

Kako je izvijestila PU splitsko-dalmatinska, 16-godišnjak i njegov 25-godišnji sumještanin, Ž. B., su 3. svibnja ove godine, u Okrugu Gornjem na Čiovu, provalili u objekt na plaži, odakle su ukrali dva poker aparata, glazbenu liniju te pojačalo sa zvučnicima. Otuđene poker aparate prodali su 24-godišnjem M. B., dok su dijelove muzičke linije zadržali za sebe. Ukradene predmete je policija pronašla te su vraćeni vlasniku.

23. lipnja ove godine, 16-godišnjak je zajedno sa 19-godišnjim I. M. iz Kaštel Starog provalio u kafić "Bok" u Trogiru, odakle su ukrali dva poker aparata, novac i ključeve dva automobila. I ove su poker aparate prodali M. B., dok su ključeve zadržali. Ukradeni predmeti su vraćeni vlasniku.

U treću pljačku je krenuo sam M. B., zajedno sa Ž. B. Dvojac je 21. listopada provalio u kafić "Real" u Kaštel Sućurcu, odakle su ukrali tri poker aparata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretrage stana i automobila u vlasništvu Ž. B., policija je pronašla odlomljeni dio poker aparata te provalnički alat, dok je pretragom stana u vlasništvu M. B. policija pronašla poker aparate i dijelove istih, pušku CZ kalibra 7,62 milimetara, protuavionsko streljivo, vanbrodski motor te gumeni čamac.

Trojac je zaradio kaznene prijave zbog krađa, a M. B. je zaradio i kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

I.M.
Foto: HR Foto (boob)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara