Maloljetnik osumnjičen za zločin u Vetovu zadržan u Istražnom centru u Požegi

MALOLJETNIKU osumnjičenom za ubojstvo majke te pokušaj ubojstva oca i dvojice braće u Vetovu kod Požege, istražni sudac je odredio 48-satno zadržavanje, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare koju su zajednički sazvali istražni sudac Županijskog suda u Požegi Branimir Miljević i načelnik požeško-slavonske Policijske uprave Nikola Janković.

Težak obiteljski zločin, u kojemu je od ozljeda, zadobivenih tupim teškim predmetom, preminula 43-godišnja majka Ankica Zlatković, dok su teške ozljede zadobili otac Ivan (43) i dvojica braće Marko (14) i Željko (22), dogodio se prošlog petka između 15 i 17 sati, rečeno je na konferenciji.

Sumnja se da je taj nezapamćeni zločin maloljetni M.Z., koji je danas trebao proslaviti 18. rođendan, isplanirao, napadajući pojedinačno svakog člana obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima načelnika PU-a Nikole Jankovića maloljetni se Vetovčanin u nedjelju oko 9 sati sam prijavio policiji, nakon čega je na mjesto događaja u Požešku ulici u Vetovu bila upućena ophodnja koja je u obiteljskoj kući otkrila stravičan zločin.

"Obavili smo očevid, fiksirali sve tragove, uzeli sav materijal koji nam može poslužiti za vještačenje, a kuću smo zapečatili. Uzeli smo i tupi tvrdi predmet veće težine, za koji sumnjamo da je njime počinjen zločin, no to će još morati biti potvrđeno daljnjom analizom. Ujedno smo obavili i pretragu vozila, nakon čega je osumnjičenik uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu i saslušan. Za sada možemo samo reći da je u pitanju obiteljska tragedija, a što je motiv, utvrdit ćemo tijekom istrage", rekao je istražni sudac Branimir Miljević, napomenuvši da će obdukcija pokazati točno vrijeme kad je nastupila smrt majke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara