Maloljetnik priveden zbog višestrukog silovanja vršnjaka u domovima

Maloljetnik priveden zbog višestrukog silovanja vršnjaka u domovima

POLICIJA je uhitila 17-godišnjeg D.E. zbog osnovane sumnje da je četiri puta silovao maloljetnike štićenike domova u kojima je boravio. Maloljetnik je priveden na Staru godinu, a najnoviji slučaj silovanja prijavila ga je njegova 16-godišnja žrtva B.K.

On, naime, tvrdi da ga je D.E. tijekom 2003 i 2004. godine više puta silovao u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Gornjem Prekrižju. D.E. prvi je put priveden u rujnu prošle godine zbog osnovane sumnje da je u tri navrata silovao štićenike doma u Lugu kod Samobora. Sudac mu je tada odredio jednomjesečni pritvor.

Jutarnji list piše kako zagrebačka policija sumnja kako bi broj prijava protiv navodnog silovatelja bio veći da žrtve nije bilo strah, jer se isti poslije svega vratio u dom u Lugu.

Kako je za Index izjavio operativni analitičar Davor Tor, detaljnije informacije javnosti su uskraćene jer se radi o maloljetnim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Manda Dujmović, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Gornjem Prekrižju, izjavila je da nije upoznata s navodnim silovanjima, kao i da ne vjeruje kako se takvo što moglo dogoditi.

"Jako nas je začudilo kada je policija došla s tim sumnjama. D.E. Nikada nije pokazivao sklonost prema dječacima. Kod nas je imao i djevojku, puse su padale na daljinu. Radi se o dobi djece kada su sklona seksualnom istraživanju. No, D.E. je bio agresivan prema djeci i sklon krađama, dok je B.K. bio povučen, na granici donje mentalne retardacije." - kazala je ravnateljica novinarki Jutarnjeg lista.

Dodala je i kako se čudi da razrednica navodne žrtve nije uočila promjene u njegovom ponašanju, ako je do silovanja zaista i došlo.

"Tvrdim da silovanja u našem domu nije bilo. U domskom životu ima situacija kada se djeca zajedno kupaju, ali mi im sugeriramo i tražimo da u delikatnim situacijama prikrivaju određene dijelove tijela." - zaključila je ravnateljica.

Protiv 17-godišnjeg D.E., koji je zbog roditeljskog zanemarivanja i delikventnog ponašanja boravio po raznim domovima, policija je podnijela kaznenu prijavu.


Odgojni centar Lug

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara