Maloljetnik silovao sestre od 5 i 7 godina

Maloljetnik silovao sestre od 5 i 7 godina

POLICIJA je kazneno prijavila šesnaestogodišnjaka zbog silovanja svoje dvije sestre, od kojih jedna ima sedam, a druga samo pet godina. Sumnja u silovanje potvrđena je u Poliklinici za zaštitu djece, a maloljetnika je prijavila vlastita majka, nakon što su joj se požalile kćeri, javlja Večernji list.

Silovanje se dogodilo u srpnju 2004. godine u njihovom stanu, pri čemu je mladić prvo silovao stariju sestru kad je bio sam s njom u sobi, a istog mjeseca na seks je prisilio i mlađu sestru. Silovane djevojčice ispričale su to majci za nekoliko mjeseci, a ona je odmah obavijestila policiju.

Sumnje u silovanje potvrđene su u zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu djece, a silovatelj je u srijedu priveden istražnom sucu. Ravnateljica Poliklinikem, dr. Gordana Buljat-Flander, kaže da su već imali takvih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već smo imali sličnih slučajeva, a mogu reći da su u ovom slučaju ispunjene tri pretpostavke prema kojima možemo reći da je to seksualno zlostavljanje. Razlika u dobi je veća od pet godina, razlika je u moći i znanju.

Poznato je da je polovica seksualnih zlostavljača u tinejdžerskoj dobi, a većina od njih bili su žrtve seksualnog zlostavljanja." – kazala je dr. Buljat-Flander, pa dodala: "Jedan je od problema to što roditelji misle da je posrijedi dječja igra pa ih i zbog toga valja upozoriti da se u takvim slučajevima ne može nikako raditi o dječjoj igri te da se odmah moraju obratiti stručnjacima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara