Maloljetnik ubio Britanca jer ga je tražio kokain?

NAKON više od pet tjedana potrage počeo se rasvjetljavati nestanak britanskog turista Petera Antonyja Rushtona, koji je zadnji put viđen 15. listopada u porečkom hotelu Pical. Maloljetnik koji je priveden na obavijesni razgovor u Policijsku postaju Poreč, prema neslužbenim informacijama, u prisustvu svoje majke priznao je ubojstvo 30-godišnjeg Britanca koji je za života patio od shizofrenije.

Kako javlja Jutarnji list, Peter je kobne večeri oko dva sata ujutro u porečkoj starogradskoj jezgri zatažio kokain, što je maloljetnika toliko razbijesnilo da ga je udario šakom u glavu, nakon čega je nesretni Britanac pao na tlo. Od snažnog udarca glavom o tlo Britanac je preminuo, a maloljetnik je pobjegao s mjesta nesreće. Nakon nekog vremena ipak se vratio i odvukao preminulog preko gradskih ulica do čamca iz kojeg ga je kasnije bacio u more.

Prema izvorima bliskim porečkoj policiji doznaje se kako je uhićeno više osoba, mahom pripadnika porečkog kriminalnog miljea, a koje se dovode u vezu s misterioznim ubojstvom.

Podsjetimo, tri tjedna nakon nestanka Petera Rushtona u moru blizu Sv. Martina pronađen je leš muškara koji je bio potpuno gol i svezan. Iako je policija odmah otklonila mogućnost da je to nestali Britanac, nove okolnosti na tu mogućnost upućuju. Više će se ipak znati nakon analize uzoraka DNK Ashtonove obitelji.

Foto: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara