Maloljetnik ubio Britanca jer ga je tražio kokain?

Maloljetnik ubio Britanca jer ga je tražio kokain?

NAKON više od pet tjedana potrage počeo se rasvjetljavati nestanak britanskog turista Petera Antonyja Rushtona, koji je zadnji put viđen 15. listopada u porečkom hotelu Pical. Maloljetnik koji je priveden na obavijesni razgovor u Policijsku postaju Poreč, prema neslužbenim informacijama, u prisustvu svoje majke priznao je ubojstvo 30-godišnjeg Britanca koji je za života patio od shizofrenije.

Kako javlja Jutarnji list, Peter je kobne večeri oko dva sata ujutro u porečkoj starogradskoj jezgri zatažio kokain, što je maloljetnika toliko razbijesnilo da ga je udario šakom u glavu, nakon čega je nesretni Britanac pao na tlo. Od snažnog udarca glavom o tlo Britanac je preminuo, a maloljetnik je pobjegao s mjesta nesreće. Nakon nekog vremena ipak se vratio i odvukao preminulog preko gradskih ulica do čamca iz kojeg ga je kasnije bacio u more.

Prema izvorima bliskim porečkoj policiji doznaje se kako je uhićeno više osoba, mahom pripadnika porečkog kriminalnog miljea, a koje se dovode u vezu s misterioznim ubojstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tri tjedna nakon nestanka Petera Rushtona u moru blizu Sv. Martina pronađen je leš muškara koji je bio potpuno gol i svezan. Iako je policija odmah otklonila mogućnost da je to nestali Britanac, nove okolnosti na tu mogućnost upućuju. Više će se ipak znati nakon analize uzoraka DNK Ashtonove obitelji.

Foto: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara