Mamić o sukobu s M. Mesićem oko poslovnog kompleksa u Vukovarskoj

ČELNIK "Dinama" i investitor Zdravko Mamić danas je rekao kako je prošli tjedan u uredu gradonačelnice u razgovoru oko poslovnog kompleksa u Vukovarskoj, vrebalno napao i u komešanju "prvi dohvatio" pročelnika Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada Miljenka Mesića, ali da mu ništa nije mogao napraviti, jer su između njih bili gradonačelnica i tajnik Poglavarstva.

Dodao je da protiv Mesića još nije podnio tužbu, ali da će to sigurno učiniti čim angažira odvjetnika. "Mene ste vidjeli krvava, a on je izišao kao maneken", ustvrdio je Mamić.

Na konferenciji za novinare u prostorijama NK "Dinamo" Mamić je ocijenio da je u medijima o tom slučaju sve svedeno na simpatije ili antipatije prema njemu ili Mesiću i optužio novinare da se "hvataju za zarez". Izrazio je razočaranje što nitko nije govorio o gospodarskoj važnosti izgradnje poslovnog objekta u Vukovarskoj ulici.

S tim u vezi tvrdi da je cijela investicija vrijedna oko 125 milijuna eura, zaposlilo bi se 2.000 ljudi, izgradilo 500 novih parkirališnih mjesta, a na izgradnji tog poslovnog kompleksa posao bi našle brojne građevinske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da se tim projektom bavi od 2002. "Mjesecima smo sastančili u Poglavarstvu, dostavljali papire i napravili smo sve što je Mesić tražio, ali on je stalno tražio nešto novo. Mesić jednostavno nije želio riješiti problem", tvrdi Mamić i dodaje kako donedavno ni gradonačelnica Pavić, niti dogradonačelnici Bandić i Tojčić kao ni član Poglavarstva Srećko Ferenčak nisu znali za njegov projekt.

Mamić je ustvrdio da je njegov slučaj "metafora za sve ljude koji u Hrvatskoj žele nešto investirati" i naveo da po prvi puta razmišlja da napusti Hrvatsku.

"Želim vjerovati da ću dobiti tu investiciju, kao i ljudi koji se razumiju u struku i zakon", rekao je, a na upit što ako stručnjaci kažu da poslovni objekt ne može biti viši od osam katova rekao je da bi tada razmislio o investiciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara