Manijak koji je ubio svoje kćeri pa sebe i ranije je bio nasilan

Tekst: I.Kri. / J.C.
Foto: Sandra Šimunović, Davor Pongračić (Cropix)

STRAVIČNA tragedija dogodila se danas oko 5.40 sati u obiteljskoj kući u Ulici Jasmina 18 u zagrebačkoj Dubravi.

38-godišnji otac Darko Gajić je prvo ubio svoje dvije kćeri stare šest i 14 godina, obje imaju inicijale P.G., da bi potom počinio samoubojstvo. Na mjesto tragičnog događaja izašao je istražni sudac. Motivi zločina još se ne znaju, Gajić je odjednom samo "pukao" nakon svađe sa suprugom.

Susjedi i obiteljski prijatelji kažu kako nisu bili svjesni da Gajić ima nasilnu stranu. No, policijski dosje je ipak imao - nekoliko puta je privođen zbog krađa, ali i zbog nasilnih ispada. Prije nekoliko godina okomio se na policajca, a 2006. godine napao je i vlastitu majku. 

Gajić je posljednjih godina živio s roditeljima i braćom u Malom Lošinju. I ostali članovi obitelji su problematični; otac je alkoholičar, a tri Gajićeva brata liječila su se na psihijatriji.

Nepokretna punica pozvala policiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi pričaju da se Gajić prije dvije godine rastao od supruge Željke kod koje se htio vratiti, no ona ga više nije željela. U ranim jutarnjim satima došao je do kuće te mu je 34-godišnja supruga otvorila vrata. Njih dvoje su se tada počeli svađati i naguravati. Otac je, kada su dvije djevojčice probuđene bukom izašle iz sobe, izvadio pištolj koji je ilegalno posjedovao, te ih ubio.

Nakon toga je presudio i sebi. Majka djevojčica nije teže ozlijeđena, ali nakon pucnjave ostala je u šoku. Policiju je stoga pozvala nepokretna ubojičina punica M.B. (66) koja je čula buku i pucnjeve. Hitna pomoć je danas ujutro došla po nepokretnu punicu te su je odvezli u bolnicu. Iz razgovora s Željkom policijski istražitelji saznali su da pištolj nije opalio slučajno u naguravanju, otac je svoje kćeri ubio s namjerom.

"Prekrasni anđeli koje neće zaboraviti"

Susjedi nesretne obitelji pričaju kako su djevojčice bile "prekrasni anđeli koje nikada neće zaboraviti". 14-godišnjakinja je išla u Osnovnu školu Retkovec gdje su pozvani stručnjaci kako bi razgovarali s njezinim kolegama iz razreda. Ona je danas trebala prvi put pokazati svoje vještine plesanja u mažoretkinjama.

U školi je stavljena i knjiga žalosti te se na zgradi vijori crna zastava. Učenici su napisali kako nikada neće zaboraviti "divne plave oči" ubijene djevojčice. Susjedi tvrde da se bračni par često svađao te da se suprug želio pomiriti i vratiti obitelji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara