Mannerovi keksi povučeni iz prodaje, Slovenci povukli Kraševu Jaffu

Mannerovi keksi povučeni iz prodaje, Slovenci povukli Kraševu Jaffu

DAN NAKON što je slovenska Zdravstvena inspekcija izdala naredbu o povlačenju iz prodaje Kraševih keksa Jaffa, austrijski proizvođač keksa Manner objavio je da iz prodaje povlači svoje vafle s lješnjacima.

Proizvodi su povučeni zbog neusklađenosti njihovih sadržaja s deklaracijom na omotu. Naime u oba slučaja je na deklaraciji izostavljeno da proizvodi sadrže mliječne sastojke.

Tako na deklaraciji Mannerovih keksa od 400 grama, s rokom uporabe do 9. rujna 2009. godine i serijskim brojem 15888161, nije navedeno da keksi sadrže mliječnu bjelančevinu kazein.

U slučaju Jaffe radi se o keksima u pakiranju od 126 grama s rokom konzumacije do 24. veljače 2009. in serijskim brojem 817621. Na deklaraciji nije navedeno da su u proizvodu mogući tragovi mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvodi su povučeni zbog potencijalne opasnosti za osobe alergične na mlijeko koje ih ne bi smjele konzumirati zbog nepotpune navedene liste sastojaka proizvoda.

U slovenskom Zdravstvenom inspektoratu navode da nema razloga za paniku, ali inzistiraju na pravilnom deklariranju proizvoda prvenstveno radi zaštite interesa kupaca i potrošača.

R.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara