Manolićev unuk uhićen zbog nelegalnog oružja i lažnih tablica

UNUKA Josipa Manolića policija je uhitila zbog ilegalnog posjedovanja oružja i lažnih tablica na njegovom terencu.

Tijekom redovne kontrole prometa u ponedjeljak navečer u Novom Zagrebu policija je zaustavila 31-godišnjeg Ivana Kolju Gembačeva i ustanovila da je prednja tablica njegovog Mercedesa lažna. Kako im je to bilo sumnjivo, pretražili su automobil i za pojasom Manolićevog unuka pronašli pištolj marke "crvena zastava" za koji nije imao dozvolu kao i pripadajuće metke.

"Bez uporabe sredstava prisile, 31-godišnji hrvatski državljanin priveden je u VI. Policijsku postaju u Novom Zagrebu gdje su mu oduzete lažne registarske pločice, pištolj i streljivo. Protiv njega je podnesena prekršajna prijava zbog nedopuštenog držanja oružja. Mladić je zadržan u Jedinici za zadržavanje i prepratu u Petrinjskoj ulici do uredovnog vremena suca za prekršaje." - izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je ispitan, pušten je na slobodu, a još je u tijeku kriminalistička obrada zbog krivotvorenja javne isprave za što je predviđena kazna od 3 mjeseca do 5 godina zatvora. Gembačev je policiji poznat otprije jer ga se sumnjičilo za iznudu.

Njegov djed je za Jutarnji list rekao kako ne može komentirati djela svog unuka jer o njima ne zna ništa, a sam unuk je rado dao izjavu novinarima 24sata: "Tablica je bila uprešana da se bolje vidi. To je bila pripadajuća tablica. Oružje, a je, bilo je, sad ide postupak. A jebi ga, kaj ide to u novine."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara