Mansonovu sljedbenicu nakon 37 godina puštaju iz zatvora

SUSAN ATKINS, 59-godišnja bivša članica "obitelji" Charlesa Mansona, mogla bi se nakon 37 godina zatvora naći na slobodi, javljaju američki mediji.

Atkins je 1971. godine osuđena na smrt sudjelovanja u nizu okrutnih ubojstava koje su šokirale američku javnost, a od kojih je najpoznatiji masakr u Hollywoodu čija je žrtva, između ostalih, bila glumica Sharon Tate, supruga poznatog režisera Romana Polanskog. Nju su Atkins i drugi članovi samozvane "obitelji" u kolovozu 1969. godine isjekli noževima, i to u trenutku kada je bila u devetom mjesecu trudnoće. Smrtna kazna joj je godinu dana kasnije, zahvaljujući privremenom moratoriju od strane kalifornijskog Vrhovnog suda, preinačena u doživotni zatvor.

Dok se na samom suđenju, kao i drugi članovi "obitelji", držala prkosno i hvalila svojim zločinom, godine 1974. se preobratila na kršćanstvo, ali su pokušaji da ishodi uvjetno puštanje uvijek završavali bez uspjeha, posljednji put 2005. godine, i to zahvaljujući protivljenju obitelji žrtava.

Atkins bi se, doznaje Los Angeles Times, mogla naći na slobodi iz prozaičnih razloga što je smrtno bolesna i što joj liječnici ne predviđaju duže od šest mjeseci života. Već ranije joj odobren zahtjev za privremeno puštanje iz zatvora kako bi se liječila u bolnici. Navodno joj je dijagnosticiran tumor mozga i amputirana noga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev za puštanje bi, inače, trebao odobriti kalifornijski Odbor za uvjetno puštanje.

Vincent Bugliosi, bivši državni odvjetnik koji je vodio optužbu u procesu protiv Mansona i "obitelji", uvjeren je kako je Atkins zaslužila smrtnu kaznu, ali se ne protivi njenom puštanju "jer u njenom trenutnom stanju ne može nikome nanijeti zlo".

D.A.

Foto: Cielodrive.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara