Maradona i Krojf tuže 24sata

DIEGO ARMANDO MARADONA i njegov prijatelj Miljenko Žaja Krojf spremaju tužbu protiv dnevnog lista 24sata. U tekstu "Maradona bančio sa zloglasnim Krojfom" njih dvojica su pronašli "materijala" da novinare tuže za klevetu. Dugogodišnji prijatelji Krojfa šokirani su što je prijateljska gesta iskorištena za novinsku senzaciju.
 
Da je vijest istinita, potvrdio je za Novi list odvjetnik Velimir Došen: "Maradona i Krojf su šokirani zlom namjernom i senzacionalističkom interpretacijom njihova susreta. Tvrde da to nije novinarstvo već želja da budu javno osramoćeni i da se na izmišljenim senzacijama besramno zaradi na prodaji novina i zato im jedino preostaje tražiti zadovoljštinu na sudu."
 
"Istina je samo da su se Maradona i Krojf susreli, nije se radilo ni o kakvu bančenju, niti je moj klijent zloglasan, on čak nije nikad ni pravomoćno osuđivan. Bio je to običan susret prijatelja, koji čak nije predugo trajao jer se Žaja nalazi na liječenju pa se morao vratiti u Terme Selce. On je težak invalid, koji je u poznatoj podmetnutoj eksploziji njegova automobila u Zagrebu izgubio nogu, teško su mu poremećene stalno je na liječenjima kojima se pokušava vratiti u život." - kazao je Došen, pa dodao: "Bilo mu je jako drago što mu se njegov prijatelj Maradona došao javiti, neko vrijeme su se zadržali u razgovoru, usput se i fotografirali, a samo su novinari tog lista sve izokrenuli kako bi imali senzaciju, prenosi odvjetnik, dodajući da su šokirani što je i taj humani i prijateljski gest velikog nogometaša iskonstruiran za novinsku senzaciju."

Maradona se Krojfu javio telefonom, rekavši da je sablažnjen člankom i da se pridružuje tužbi.

"On je užasno pogođen činjenicom da je odustao od stotine drugih poziva i došao u Novi Vinodolski zbog prijatelja i iz humanitarnih pobuda, a sad to netko izvrće u druge svrhe i pokušava ga blatiti." - izjavio je odvjetnik Došen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje hoće li Diego ponovo doći u Hrvatsku, a tužba se očekuje kroz nekoliko dana.

(Foto: 24sata)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara