Margetić odbacio nalog Haškog suda

GLAVNI urednik političkog tjednika Novo hrvatsko slovo Domagoj Margetić danas je u otvorenom pismu Haaškom sudu poručio da ne priznaje niti taj sud niti njegov nalog Hrvatskom slovu da prestane objavljivati izjave zaštićenih svjedoka na suđenju generalu HVO-a Tihomiru Blaškiću i u drugim postupcima.

Iz Ministarstva pravosuđa i zagrebačkog Županijskog suda u petak su izvijestili da su taj haški nalog poslali Hrvatskom slovu, nakladniku i tjednika Stjepanu Šešelju i Domagoju Margetiću, kao što je bez odlaganja traženo iz Haaga.

Margetić, bivši glavni urednik Hrvatskog slova i sadašnji glavni urednik Novog hrvatskog slova jučer je izjavio da nikakav nalog nije dobio, te da se nalog odnosi na članke koji su objavljeni nakon njegova odlaska iz Hrvatskog slova.

U današnjem otvorenom pismu sucu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu Alphonsu Orieu i tužiteljici Carli del Ponte Margetić navodi da je ton i sadržaj naloga "najobičniji politički bezobrazluk predmetnog suca koji je donio takvu odluku pod prijetnjom kazne do sedam godina zatvora ili 100.000 eura".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Margetić također najavljuje da će u specijalnom izdanju Novog hrvatskog slova "objaviti u cijelosti tajno svjedočenje Stjepana Mesića pred tim sudom", uz napomenu da ga "na zadatak istine" obvezuje ljudsko pravo na informaciju i novinarska etika.

"Ne priznajem niti Vaš sud, niti Vaš sudski nalog", poručuje Margetić. "Vi ste velikosrbijanski instrument izjednačavanja krivnje i stvaranja novih mitova o zločinačkom hrvatskom narodu", ocjenjuje Margetić u otvorenom pismu Haaškom sudu kje je dostavio i medijima.

(Hina) pp/xbdj yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara