Margetić opet objavio Mesićevo svjedočenje, očekuje se novi sudski nalog

Margetić opet objavio Mesićevo svjedočenje, očekuje se novi sudski nalog

KAO ŠTO je i najavio, novinar i haški optuženik Domagoj Margetić opet je na web postavio audio zapis svjedočenja zaštićenog svjedoka i aktualnog predsjednika republike Stjepana Mesića na haškom suđenju Tihomiru Blaškiću, i to samo dan nakon što je stranica www.domagojmargetic.com zatvorena na temelju sudskog naloga.

Tako su na adresi www.domagojmargetic.com opet dostupne audio zapisi Mesićevog tajnog svjedočenja u Haagu na suđenju Tihomiru Blaškiću. Iako je sadržaj stranica bitno oskudniji od weba koji je ugašen na temelju sudskog naloga, njegov najkontroverzniji dio, audio zapisi svjedočenja predsjednika Mesića, dostupan je na Margetićevom webu.

"Zbog obećanja hrvatskoj javnosti a nakon što je Vlada Republike Hrvatske i predsjednik Republike Hrvatske srušili internet portal novinara Domagoja Margetića objavljujemo noćas audio snimke Mesićeva tajnog svjedočenja u Haagu. Cijeli portal biti će ponovno postavljen tijekom sljedećih 48 sati." - navodi Margetić na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon što je prvotni Margetićev web site temeljem naloga Županijskog suda uklonjen, Margetić je na press konferenciji upetak najavio kako će nastaviti objavljivati Mesićevo svjedočenje na webu i to na američkom serveru.

"Hrvatske vlasti pozivam da zarate s Amerikom, jer će im to biti jedini način da provedu haški nalog." - kazao je Margetić. Dan ranije premijer Ivo Sanader predložio je, a predsjednik Stjepan Mesić prihvatio, da se s njegovog haškog svjedočenja u slučaju Tihomira Blaškića skine oznaka tajnosti.

U razgovoru s glasnogovornikom MUP-a Zlatkom Mehunom doznali smo da je policija obaviještena o novom Margetićevom webu.

"Izvijestili smo sud o tome i sad se očekuje odluka suda, vjerojatno će se dogoditi isto što se dogodilo i s njegovom prvom stranicom." - kazao je Mehun u razgovoru za Index.hr.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara