Marija Nemčić izabrana na jednu od ključnih dužnosti u Euroviziji

MARIJA NEMČIĆ s Hrvatske radiotelevizije (HRT) izbrana je za predsjednicu televizijskog odbora Europske unije za radiodifuziju (EBU) jednu od ključnih dužnosti u Euroviziji.

Tim je povodom privremeni ravnatelj HRT-a Mirko Galić na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je Marija Nemčić pobijedila u jakoj konkurenciji između kandidata iz Nizozemske i Njemačke, dobivši dvostruko više glasova od njih obojice zajedno.

Naglasio je da je premoćna pobjeda rezultat njezina rada u Euroviziji, Međunarodnom odjelu HRT-a i profesionalnog rada u novinarstvu.

Istaknuo je da Marija Nemčić prva nositeljica funkcije u samom vrhu Eurovizije koja dolazi iz zemalja jugoistočne Europe, što smatraju i uspjehom HRT-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Nemčić, rukovoditeljica radne jedinice Međunarodni poslovi HRT-a, rekla je da je njen izbor bio neočekivan jer je prvi put u 53 godine postojanja EBU-a za predsjednicu Odbora za radiodifuziju Skupštine EBU-a izabrana žena i jer je prvi put prošao kandidata koji ne dolazi iz financijski moćne članice.

"Taj izbor ne smatram samo svojom pobjedom, već uspjehom HRT-a, odnosno ekipe s kojom sam radila i koja je stajala iza mene", kazala je Nemčić.

Izbor na dužnost u EBU-u smatra velikom obvezom jer će raditi u ime 51 članice Eurovizije koja ukupno priprema 83 projekta i koja do 2006. namjerava tri puta povećati broj koprodukcija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara