"Marin Držić" književniku Miri Gavranu

Prvu nagradu "Marin Držić" za dramski tekst za 2004. Ministarstva kulture dobio je književnik Miro Gavran za tekst "Nora danas", a drugu ravnopravno dijele Marijana Nola za tekst "Fantazija" i Gordana Ostović za tekst "Parsifal", priopćeno je danas na konferenciji novinarima. L

Povjerenstvo je dodijelio i dvije treće nagrade dramskoj umjetnici Zdenki Heršak za djelo "Kazalište u kući" i Maji Sviben za tekst "Točka izvorišta".

Osim brončane skulpture prvonagrađenom pripada novčana svota od 30 tisuća kuna, drugonagrađenima po 20 i trećenagrađenim po 10 tisuća kuna.

Nagrade će se uručiti na svečanosti Marulićevih dana 22. travnja u Splitu.

Na natječaj se prijavilo 57 dramskih tekstova, a o nagradama je odlučivalo Povjerenstvo u kojem su bili dramski pisac i kazališni kritičar Boris B. Hrovat, predsjednik te teatrologinja Sanja Nikčević i dramska umjetnica Branka Cvitković, članice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pomoćnik ministra Srećko Šestan izrazio je zadovoljstvo velikim brojem dobrih dramskih tekstova te se složio s članovima Povjerenstva da ih sve treba preporučiti za izvedbu.

Boris B. Hrovat je uz ostalo rekao da je Povjerenstvo imalo vrlo zahtjevan posao u određivanju nagrada te naglasio da su tekstovi izraz suvremene hrvatske društvene stvarnosti.

Natječaj je pokazao da je kakvoćom i brojnošću hrvatskoj drami zajamčena budućnost, smatra Hrovat.

Nagrade "Marin Držić" dodjeljulju se od 1991.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara