Markov obećao otpuštenim policajcima da će tražiti izvješće o njihovom slučaju

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ante Markov obećao je danas predstavnicima otpuštenih policajaca, koji više od godinu dana prosvjeduju na Markovu trgu, da će od MUP-a zatražiti izvješće o rješavanju njihova slučaja

Nakon sastanka s predstavnicima otpuštenih policajaca, Markov je rekao Hini da će po primitku MUP-ova izvješća njihov slučaj uvrstiti na sjednicu Odbora.

Predstavnici bivših policajca koji su prvo bili neraspoređeni, a potom otpušteni, prosvjeduju već 386. dan na Markovu trgu zahtijevajući povratak na posao. Oni tvrde da su nepravedno otpušteni zbog preustroja u MUP-u.

Upozoravaju da su bivši policajci otpušteni po kriterijima nikad predstavljenima javnosti, a u policiju primljene osobe koje su tijekom rata pripadale srpskim paravojnim postrojbama, te da je nad nekima od njih proveden i sudski postupak.

Po riječima dopredsjednika Udruge hrvatskih policajaca Željka Spolodora, Markov je obećao da će ponovno od MUP-a zatražiti kriterije po kojima su otpušteni policajci.

Te kriterije, podsjetio je Spolodor, Hrvatski sabor tražio je od Vlade, odnosno MUP-a još u ožujku prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici bivših policajaca traže da se MUP-ovi kriteriji, po kojima je provedena sistematizacija radnih mjesta, primjenjuju na sve policajce, što uključuje one koji su ostali u službi i koji su otpušteni, a s time se složio i Markov, dodao je.

Naglasio je da imaju podatke po kojima su u MUP primljene osobe koje su tijekom Domovinskog rata bile protiv Hrvatske, te da će ih objaviti u javnost nakon provjere njihove vjerodostojnosti.

Sastanak je održan na inicijativu otpuštenih policajca, koji su još u veljači zatražili da ih primi predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić, ali ih je on uputio na Markova.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara