Marku Perkoviću Thompsonu uručena nagrada ˝Domagoj˝

Marku Perkoviću Thompsonu, popularnome hrvatskom pjevaču, večeras je u Zagrebu uručena glazbena nagrada ´Domagoj´, koja se dodjeljuje glazbeniku koji se istaknuo svojim cjelokupnim angažmanom u glazbi, u prvom redu ratnim i domoljubnim pjesmama te humanitarnim nastupima tijekom protekle godine.L

Nagradu dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) koprivničke Podravke i Klub veterana i dragovoljaca Domovinskog rata INA-Naftaplina iz Zagreba.

Marku Perkoviću Thompsonu nagradu, koja se sastoji od plakete i skulpture - rad kipara Josipa Žagara, uručio je na svečanosti u hotelu ´Sheratonu´ Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja Podravke.

Zahvalivši se na nagradi Marko Perković Thompson je kazao da je ta nagrada za njega poticajna te da će i dalje pisati i pjevati o Domovini, obitelji i ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Prosudbenog suda za dodjelu nagrade Mladen Pavković podsjetio je da je Thompson branitelj Domovinskog rata, istaknuvši kako njegove pjesme potiču da volimo i poštujemo druge.

Ima onih koji traže politiku u Thompsonovim pjesmama, ali te pjesme su duboko humane i svjedoče o obrani vlastite domovine, ocijenio je Pavković.

Nagrada ´Domagoj´ dodijeljena je ove godine po drugi put, a lani je uz šansonjera i skladatelja Ivicu Percla posthumno dodijeljena i pjevaču Tomislavu Ivčiću.

Organizatori nagrade na večerašnjoj svečanosti najavili su da je natječaj za tu nagradu otvoren za slijedeću godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara