Marović: Ništa ne smije ugroziti odnose SCG i Hrvatske

PREDSJEDNIK državne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) Svetozar Marović izjavio je u četvrtak da ništa ne smije ugroziti odnose između državne zajednice i Hrvatske.

Marović je, kako prenosi podgorička agencija MINA, istaknuo da je u zadnjih godinu i pol dana učinjeno mnogo na tim odnosima i da radikalne poruke, s bilo koje strane, neće ugroziti dobre i prijateljske odnose dviju država.

On je najavio da će se s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem sastati u Beogradu početkom lipnja u sklopu 10. sjednice Igmanske inicijative.

Hrvatski predsjednik je u ponedjeljak otkazao planirani posjet SCG zbog četničkog okupljanja na Ravnoj Gori proteklog vikenda koje je financirala srpska Vlada.

Ured predsjednika RH potvrdio je samo da je predsjednik Mesić primio poziv za sudjelovanje na 10. sjednici Igmanske inicijative koja se u lipnju održava u Beogradu.

Prošlogodišnja 9. sjednica Igmanske inicijative održana je u Zagrebu.

Igmanska inicijativa je koordinacija nevladinih organizacija iz RH, BiH i SCG, a cilj joj je poboljšanje odnosa između triju država i izgradnja povjerenja među različitim narodima i etničkim skupinama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara