Marović: Zemlji potreban konsenzus za suradnju s Haaškim sudom

PREDSJEDNIK Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da će njegovi prioriteti biti poticanje povratka zemlje u europske institucije, te da odnosi s Međunarodnim kaznenim sudom budu uređeni "ne na štetu, nego u korist državne zajednice".

"Načelnik Generalštaba Vojske SCG mi je rekao da vojska radi svoj posao u skladu sa zakonom i da ne skriva nikoga. Važno je da otklonimo sumnju da postoje strukture u vojsci koje rade tako nešto", izjavio je Marović "Večernjim novostima". On je dodao kako očekuje da će svaki građanin Srbije i Crne Gore biti "spreman pomoći i da, ako su se već borili za interese svoga naroda, sad izađu pred sud i dokažu da nisu počinili nikakav zločin".

"Ne može, zbog sumnje da je neki pojedinac počinio zločin, čitav narod biti sumnjičen za zločine, niti kažnjen da ne ide putem progresa kojim naši gradani očekuju da idemo", kazao je Marović. On je dodao da je zemlji potreban konsenzus za suradnju s Den Haagom i da posredstvom medija treba biti stvorena slika da se tamo ne sudi ni Srbima niti Crnogorcima, već onima koji su osumnjičeni za ratne zločine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Narodu mora biti jasno rečeno što će biti s njima ako ne surađujemo s Tribunalom. Svatko mora znati posljedice svog činjenja ili nečinjenja", naglasio je predsjednik Srbije i Crne Gore.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara