Marta Stewart počela služiti zatvorsku kaznu

"NAJSLAVNIJA američka gospođa" Martha Stewart, koju mnogi smatraju ikonom stila i dobrog ukusa i koja je svoje bogatstvo i slavu stekla emisijama i časopisima o uređenju interijera i vrtova, počela je u subotu u saveznom zatvoru Alderson u Zapadnoj Virginiji služiti petomjesečnu kaznu na koju je osuđena zbog laganja pod sudskom prisegom i opstrukcije pravde.

Marthi Stewart su dosuđene i dvije godine uvjetno, a predstojećih pet mjeseci ona će se voditi kao zatvorenica br. 55170-054 i ni po čemu se neće razlikovati od ostalih "kolegica" u svom novom boravištu.

Stewartovoj, vrlo popularnoj u SAD-u, ali i u Aziji i Velikoj Britaniji, kojoj su suđenje i kazna donijeli sućut i simpatije obožavatelja, tužnim je fanovima na web stranicama ostavila sljedeću poruku: "Kada budete ovo čitali... ja ću već započeti služenje svoje zatvorske kazne. Jedno vrijeme nećemo kontaktirati, ali već se veselim svom povratku u ožujku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivša uspješna poslovna žena koja je obećala povratak u biznis, dijelit će ćeliju s još jednom zatvorenicom. Mediji su izvijestili kako su mnoge osuđenice uglavnom siromašne žene, najčešće kažnjene zbog nezakonitog posjedovanja droge. Stewart (63) u zatvoru neće smjeti voditi svoj posao, no, poput ostalih zatvorenica bit će prisiljena obavljati zatvorske poslove za koje će po satu biti plaćena između 12 i 40 centi.

Stewart je 5. ožujka pred sudom priznala da je prekršila zakon kada je lagala sudskim istražiteljima koji su ispitivali okolnosti pod kojima je, neposredno prije pada tečaja stranih valuta, uspjela prodati svojih 4.000 dionica biotehnološke udruge ImClone.

(Hina) xmh ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara