Martinovićev KONCERT U ČAST DANA NEOVISNOSTI

"Boris Martinović i i prijatelji" naziv je koncerta koji će se u povodu Dana neovisnosti 8. listopada održati u Hrvatskom narodnom kazalištu, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova.

Kako su najavili organizatori koncerta, bas-bariton Boris Martinović i sudionici u programu zagrebačkoj će se publici predstaviti iznimno zahtjevnim recitalom, a na rasporedu su koncerta djela Haendela, Verdija, Čajkovskog, Schuberta, Mozarta, Bizeta i drugih.

Koncert će režirati Krešimir Dolenčić, a uz Martinovića će nastupiti Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić", mlada sopranistica Mihaela Komočar, violončelist Branimir Pustički i pijanistica Lana Bradić. Martinović je izrazio zadovoljstvo da će ovim koncertom dati svoj doprinos domovinskoj proslavi predstojećeg blagdana, dodavši da će prihod od koncerta biti namijenjem školovanju mladih glazbenika. Ugledni pjevač drži kako bi takvi koncerti trebali potaknuti i druge hrvatske umjetnike, koji djeluju u inozemstvu, na priređivanje dobrotvornih priredaba u korist mladih umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Boris Martinović školovao se u SAD-u na Julliard School of Music u New Yorku. Međunarodnu glazbenu karijeru započeo je 1977. nastupima u Europi i Americi, a surađivao je s vodećim imenima suvremene svjetske glazbene scene, poput Pavarottija, Carrerasa, Claudia Abbada, Monserrat Cabale, Placida Dominga i drugih.

Boris Martinović je s Placidom Domingom i Svetlom Vassilevom 1997. nastupio u Splitu na koncertu koji je okupio oko 50.000 posjetitelja.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara