Masakr u Velikoj Veterničkoj: Tri mrtva, jedan ranjen

KRAPINSKA policija pronašla je danas u obiteljskoj kući u Velikoj Veterničkoj kod Zlatara tijela dječaka i starije žene.

Neslužbeno doznajemo da se radi o starici Hudić Ciliki, staroj 62 godine i unuku G. H. (16). U tijeku je očevid koji bi trebao rasvijetliti pozadinu događaja.

Tijela nesretnih bake i unuka pronašla je jutros oko 8 sati susjeda Ana Kos, koja nam je ispričala kako je jutros, kao i svakog jutra, išla na kavu kod susjede. "Išla sam na kavu, došla sam oko 8 sati i pet minuta. U hodniku sam vidjela malog kako leži na podu, a nju kako leži na krevetu potrbuške. Krv sam vidjela samo na podu oko malog", u šoku nam je ispričala susjeda ubijene starice, dodavši kako je susjed Mario Kruflin, koji je ušao u kuću iza nje, kazao kako je vidio da je starica na krevetu ležala gola.

"Ja ne mogu reći da sam to vidjela, ali sam bila u šoku", kaže Kos. Neki pak navode kako je starica pronađena odjevena u spavaćicu, dok je dječak na sebi imao samo gaćice.

Ubijena je starica živjela sama, a unuk joj je bio u posjeti. Nije poznato je li u kuću provaljeno te je li što ukradeno. Susjeda koja je pronašla leševe naišla je na otvorena vrata kuće.

Susjedi su u šoku i nitko ne zna što je povod ovakvom zločinu. Kažu kako je 62-godišnja starica bila sama. Unuk je navodno živio sa sinom starice, svojim ocem, u kući oko kilometar udaljenoj od njezine. Bio je učenik prvog razreda srednje škole u Bedekovčini.

"Bio sam kod njih u kući oko 9 sati navečer i sve je bilo u redu", pred televizijskim je kamerama vidno potresen ispričao sin Cilike Hudići otac maloljetnog G.H, Darko te kazao kako ne zna ništa o ubojstvu jer je otišao iz kuće prije nego se krvavi incident dogodio.

"Ja sam izgubila najbolju prijateljicu"

Susjedi za ubijenu staricu imaju samo riječi hvale. "S njom nikada nitko nije imao problema. Uvijek je bila sretna i vesela, nikada se ni s kim nije posvađala. Ja sam izgubila najbolju prijateljicu s kojom sam odmalena bila dobra", ispričala nam je potresena Kos.

Istražni sudac Mirko Klinžić izjavio je da je u kući pronađena čahura metka. Ubojstvo, kako pričaju mještani, čudi tim više što starica nije imala novaca, živjela je siromašno i imala je malu mirovinu.

Pronađeno još jedno tijelo, policija ima svjedoka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom mjestu, nedaleko kuće u kojoj su pronađeni mrtvi baka i unuk, pronađeno je još jedno tijelo, i to muškarca. Treću je žrtvu pronašla policajka koja je provodila obavjesne razgovore sa susjedima. Počinitelj je vjerojatno ista osoba jer su čahure pronađene u obje kuće navodno ispaljene iz istog oružja. Muškarac koji je pronađen navodno je 76-godišnji Franjo Kos.

Muškarac je pronađen u svojoj kući. Riječ je o susjedu ubijene 62-godišnje starice.Policija je daljnom istragom došla i do četvrtog muškarca, Vlade Knoka, kojeg je ubojica ranio, no kako je ovaj navodno bio pijan, ne sjeća se detalja. Policiji je ispričao kako je ubojica "visok muškarac". On je s Kosom u trenutku ubojstva navodno bio u kući te je vidio ubojicu. Policija sa svjedokom obavlja obavijesni razgovor.

Očevid je u tijeku, a na teren su izašli službenici Krim-policije s psima

U Velikoj Veterničkoj opsadno stanje

U Veliku Veterničku dovezlo se trenutno nekoliko policijskih kombija interventne policije, a policajci češljaju teren. Teren nadgleda i policisjki helikopter.

Na terenu u Velikoj Veterničkoj je velik broj policajaca, a u pomoć su im popodne stigle i "duge cijevi", te zajedno pretražuju okolicu u potrazi za ubojicom.

Istražni sudac Mirko Klinžić rekao je kako prikupljeni podaci ukazuju na to da je za zločine najvjerojatnije odgovorna ista osoba.

Četiri čahure pronađene u kući Cilike Hudić jednake su jednoj čahuri pronađenoj u kući ubijenog Franje Kosa, a koja se nalazi nekoliko stotina metara dalje. Klinžić je rekao kako je na tijelu Franje Kosa bila vidljiva rana od metka, ali je u njegovu vratu također bio zaboden nož.

U obje su kuće pronađeni tragovi krvi i razbacane stvari, no obzirom da se radi o osobama slabijega materijalnog stanja, malo je vjerojatno da su ubojstva počinjena iz koristoljublja.

K.C./D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara