Maskirani pljačkaš sisačke pošte koji je odnio 124 tisuće kuna je vlasnik pizzerije

Maskirani pljačkaš sisačke pošte koji je odnio 124 tisuće kuna je vlasnik pizzerije

VLASNIK sisačke Pizzerije Bolero, 32-godišnji Danijel Klasić osumnjičen je da je 12. kolovoza opljačkao poštanski ured u sisačkom prigradskom naselju Topolovac i pritom otuđio 124 tisuće kuna, saznaje Slobodna Dalmacija.

Kriminalističkom obradom koju su proveli pripadnici PU sisačko-moslavačke utvrđeno je da je rečenog dana oko 10 sati u poštu upao odjeven u crnu majicu dugih rukava, crnu trenirku, dok je crnu maskirnu majicu imao omotanu oko glave. Prijeteći drvenom bejzbolskom palicom i pištoljem, za koji je naknadno utvrđeno da je plastični, prisilio je 34-godišnju poštansku djelatnicu da mu preda sav novac koji joj je na raspolaganju. strahujući za vlastiti život poštarica je predala 124 tisuće kuna, nakon čega je razbojnik dao petama vjetra.

U potrazi za do tada nepoznatom osobom, policija je koristila i psa tragača, što istog dana nije polučilo uspjeha. Daljnjom kriminalističkom obradom sisačka policija je 30. rujna pronašla lopova u Petrinji, koji potom priznaje počinjenje razbojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Klasić većinu ukradenog iznosa prokockao

Kako je izvijestila PU sisačko-moslavačka, odjeću kojom se Klasić maskirao pronađena je na više lokacija na području Siska i Petrinje, kao i bejzbolska palica kojom je prijetio poštanskoj djelatnici. ujedno je pronađen i veći broj predmeta - automobil, nakit i mobitel, koje je Klasić kupio ukradenim novcem.

Nažalost, veći dio novca Klasić je upotrijebio za vraćanje kockarskih dugova, kao i na samo kockanje, tako da će teško doći do povrata te potrošene svote. Osumnjičenik je danas izveden pred istražnog suca Župnanijskog suda u Sisku.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara