Match Telecom traži poništenje odluke o novom operateru

Match Telecom traži poništenje odluke o novom operateru

MATCH Telecom podnio je Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka zahtjev za poništenjem odluke o trećem mobilnom operateru koju je donijelo Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije, jer smatra da je ta odluka nezakonita.

Odlukom Vijeća, od 22. prosinca, tvrtka Tele2 dobila je kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije.

Ostale ponude za tu koncesiju, među kojima i Match Telecomova, nisu ni ušle u postupak ocjenjivanja jer je Vijeće utvrdilo da tvrtke nisu imale pravovaljano bankovno jamstvo na iznos cijene koncesije što je bio uvjet natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Match Telecom tvrdi u večerašnjem priopćenju da je odluka Vijeća nezakonita jer je donesena pod "prisilom, pritiskom i drugim nedopuštenim radnjama".

Ta tvrtka tvrdi također da je Vijeće pod pritiskom izvršenim kroz medije odbilo primijeniti postupovna pravila Zakona o telekomunikacijama i Zakona o upravnom postupku.

"Uz to, Vijeće je ignoriralo nezakonite postupke koje je počinilo društvo Tele2 u postupku natječaja, te nije reagiralo na činjenicu da su tijekom natječaja objavljene isprave koje se smatraju poslovnom tajnom a bile su dio natječajne dokumentacije Match Telecoma i Croatia Mobilea", kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara