Matematičar i inženjer iz Srbije oprali pola milijuna eura na kladionicama

Matematičar i inženjer iz Srbije oprali pola milijuna eura na kladionicama

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

DIPLOMIRANI matematičar Đorđe Đokić i inženjer Dušan Jagličić, obojica iz Kragujevca, svoje su fakultetsko znanje iskoristili kako bi na lak način zaradili gomilu novca putem internetskog klađenja, no virtualne igre na sreću nesretno su ih dovele do zatvora.

Kako prenosi beogradski Blic, upravo su ova dvojica 35-godišnjaka pali kao prve žrtve policijske akcije razotkrivanja neovlaštenog organiziranja igara na sreću putem interneta

Policija tvrdi da su Đokić i Jagličić ovakvim načinom klađenja, za koje nisu imali valjano odobrenje Ministarstva financija, zaradili oko 550.000 eura. U raciji im je, osim zapljene novca na računima, oduzeto čak 11 računala, a ostali su i bez opširne dokumentacije koja se odnosila na uplate deviza iz inozemstva.

Dvojica prevaranata su u ožujku 2005. godine na serverima u inozemstvu registrirali dvije internet domene za klađenje, od kojih je jedna, nazvana www.freebetting.net, koja je podsjećala na u svijetu poznatu stranicu www.freebetting.com. Tim su imenom, pretpostavlja policija, željeli privući zainteresirane za klađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odale ih velike sume na računima

Na tim su stranicama omogućili internet klađenje na nogometnim i košarkaškim utakmicama, teniskim mečevima i utakmicama američkog nogometa, a preko inozemnih servera imali su i linkove na velike kladioničarske ponude.

Osobe koje su se kladile na ilegalnim stranicama dvojice prevaranata su preko linkova otvarale naloge na raznim internet kladionicama, depozite su plaćali kreditnim karticama, te su potom birali utakmice na koje su se željeli kladiti i uplate za njih polagali sa ostavljenih depozita. Neimenovani Blicov izvor koji je blizak istrazi potvrdio je i da su Đokić i Jagličić naplaćivali novac i od velikih kladioničara, jer su im upućivali klijente.

Osumnjičeni su uplate primali na račune sedam banaka u Srbiji a uplate poznatih svjetskih kladionica primali su na off-shore račune. Veći dio zarađenog novca su potrošili, no dio su vrlo mudro uložili u širenje posla.

Kola su krenula nizbrdo u trenutku kada je Uprava za sprječavanje pranja novca Srbije na njihovim računima registrirala veće sume novca, nakon čega je pokrenuta istraga u koju su uključeni i Služba za borbu protiv organiziranog kriminala, kragujevačka policija i Odjel za borbu protiv visokotehnološkog kriminala tužiteljstva u Beogradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara