Mateo Orehovac nije dočekao umjetno srce

MATEO OREHOVAC će sutra biti pokopan na sisačkom gradskom groblju. Preminuo je nakon teške bolesti u petak navečer u sisačkoj bolnici, jer nije dočekao transplantaciju srca, niti mehaničko srce koje bi njegovu oslabljenom srcu olakšalo rad do transplantacije.

Inače, srce je tom 28-godišnjem Siščaninu nakon viroze toliko oslabjelo da je jedini izlaz bila transplantacija. No, mehaničke pumpe, koja bi pomogla bolesnom srcu do transplantacije, nije bilo. Mateo tako nije dočekao da se prikupi oko dva milijuna kuna, koliko stoji samo mehaničko srce.

U Sisku je čak pripremana humanitarna akcija, koncert kojim bi se skupio dio novca, koji bi mu omogućio nastavak života, no Mateo je preminuo samo nekoliko dana prije koncerta.

Svaki izgubljeni dan može biti koban

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici s Rebra i udruga Transplant pokrenuli su akciju "Darujmo život" za kupnju umjetnog srca, koja i dalje traje i koja će omogućiti život ljudima poput Matea, za koje svaki izgubljeni dan može biti koban.

Inače, Mateovu bolest, koji je sve donedavno bio potpuno zdrav, dijeli još desetak mladih ljudi u Hrvatskoj.

Svi koji žele pomoći u nabavi srčane mehaničke pumpe, odnosno umjetnog srca, mogu nazvati 060 9012 i tako donirati 6 kuna.

A.P.
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara