Matijević: Dali smo prijedlog za saslušanje još jednog svjedoka

Matijević: Dali smo prijedlog za saslušanje još jednog svjedoka

DANAS je na Županijskom sudu u Osijeku održano posljednje ročište u istrazi koja se vodi protiv Branimira Glavaša zbog takozvanog slučaja "selotejp", odnosno sumnje za likvidaciju srpskih civila na obali Drave 1991. godine.

Kako bi saznali o čemu se govorilo na posljednjem ročištu i koji su sljedeći koraci u istrazi protiv Glavaša, kontaktirali smo njegovog osječkog odvjetnika Dražena Matijevića.

Matijević nam je rekao kako on na današnjem ročištu nije bio pa nam ne može točno reći o čemu je bila riječ. Potvrdio nam je da su ispitani zadnji svjedoci, ali ni sam nije bio siguran jesu li se svi pozvani svjedoci pojavili pred sudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matijevića smo upitali i da nam pojasni koji je sljedeći korak istrage, te kakav ishod on očekuje.

"Mi smo danas dali prijedlog za saslušanje još jednog svjedoka, a isto su učinili i branitelji Gordane Getoš-Magdić. Sad je na sucu da odluči hoće li usvojiti prijedloge, ili ih djelomično usvojiti, ili ih odbiti i proslijediti slučaj državnom odvjetništvu. Ja očekujem da će se sudac odlučiti za ovu posljednju opciju, jer nam je već ranije jasno rečeno da neće usvajati nikakve dodatne prijedloge", rekao je Matijević u razgovoru za Index. 

P.V.
Foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara