Maturant iz Slavonije osnovao poljoprivrednu tvrtku i kupio stroj kakav nema nitko u Hrvatskoj

Maturant iz Slavonije osnovao poljoprivrednu tvrtku i kupio stroj kakav nema nitko u Hrvatskoj

Foto: Glas Slavonije

HRVOJE JUMIĆ iz Grabovca u Slavoniji tek je završio srednju školu, a već je postao direktorom poljoprivredne tvrtke te krenuo u investicije. Želi ostati u Hrvatskoj i raditi u poljoprivredi, piše Glas Slavonije.

Pomogao mu je otac Milenko Jumić, kako bi ga zadržao kod kuće i kako maturant ne bi bio primoram iseliti iz Slavonije, kao što to čine mnogi mladi. Otvorili su tvrtku Bio-polje, a bez obzira na želje oca, 18-godišnjak se i sam htio baviti poljoprivredom.

"Osim tu i tamo gimnastike, bavljenje poljoprivredom mi je opsesija. Još od prije nekoliko godina sam orem, sijem, tanjuram i obavljam druge poljoprivredne poslove", rekao je Hrvoje, kojemu je prva investicija bila nabava višenamjenskog stroja njemačke tvrtke Zumhammer, specijaliziranog za gnojenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko znamo, ovo je jedini takav stroj u Hrvatskoj, a ako nije jedini, onda je među rijetkima. Upravo stoga smo ga dobili nešto povoljnije, kako bi se proizvođač probio na hrvatsko tržište. Njime polako zaokružujemo priču oko ekološke gnojidbe, koja je znatno bolja i učinkovitija od one mineralnim gnojivima", rekao je Hrvoje.

Premda gospodarstvo Jumić i OPG-ovi u njihovom vlasništvu obrađuju približno 240 hektara zemljišta, želja im je uslužno obavljati gnojenje i za druge baranjske poljoprivrednike.

"Ako sve pođe prema planu, javljat ćemo se na domaće i inozemne natječaje. Željeli bismo graditi silose za naše potrebe te nabaviti petstotinjak rasplodnih krmača i krenuti s intenzivnijim bavljenjem stočarstvom na način kako se to nekada radilo u Baranji", zaključili su Jumići.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara