Maturanti kojima se ptica zaletjela u motor aviona sletjeli pjevajući

Maturanti kojima se ptica zaletjela u motor aviona sletjeli pjevajući

MATURANTI koji su sinoć pola sata iza ponoći trebali krenuti iz Barcelone za Zagreb produljili su svoj boravak na ekskurziji za jedan dan, uslijed komplikacije koja je dovela do otkrivanja drugog kvara na avionu Croatia Airlinesa.

U Zagreb su napokon sletjeli danas u 19.30 sati, iako su ih roditelji prvotno očekivali u 16 sati. U jednom trenu je informacija bila da će maturanti sletjeti tek u 21.35., tako da su roditelji čitav dan proveli u brizi čekajući povratak svoje djece. No, maturanti su se u zračnoj luci pred svojim zabrinutim roditeljima pojavili s osmjesima i pjesmom. Za jučerašnju avanturu su rekli kako nije bila ni malo ugodna te kako su neki i zaplakali. Odahnuli su tek danas kada su napokon mirno sletjeli na zagrebačko tlo.

Nekoliko ptica uletjelo u motor

U odgovoru na naš upit o kvaru na avionu, aviokompanija je objasnila da je noćas na letu OU 8221 iz Barcelone u Zagreb pri polijetanju u motor zrakoplova uletjelo nekoliko ptica pa su piloti prekinuli polijetanje. Vratili su avion u zračnu luku na tehnički pregled, kako bi se ustanovilo je li na motoru nastalo oštećenje. Zrakoplov su pregledali tehnički stručnjaci te ustanovili da je motor ispravan. No, utvrdili su oštećenje na gazećem sloju jedne gume, koje je nastalo uslijed naglog kočenja i opterećenja pri prekidu polijetanja pa je kotač iz sigurnosnih razloga morao biti zamijenjen, kažu u Croatia Airlinesu.

Croatia Airlines u svom je jutrošnjem priopćenju navela kako se avion s maturantima u Zagreb vraća u 16 sati, ali kako još nije sletio kontaktirali smo kompaniju da saznamo je li došlo do kakvih promjena. No, na naš upit kad se očekuje povratak maturanata na Pleso dobili smo iznenađujuć odgovor: "Mi nemamo tu informaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilotima isteklo radno vrijeme pa otišli odspavati, kao i maturanti

Budući da je pregled trajao do 6.30 sati, posadi je u međuvremenu isteklo radno vrijeme pa prema Zakonu o zračnoj plovidbi nije mogla nastaviti putovanje te je otišla na odmor, objašnjavaju u uredu za odnose s javnošću aviokompanije.

Dodaju da je u zrakoplovu bilo 106 učenika koji su se vraćali s maturalnog putovanja te da su i oni također zbrinuti u hotelu. O kašnjenju u dolasku obaviješteni su organizatori putovanja i ravnatelj škole.

"Nakon isteka odmora posade i pregleda svih parametara motora prije leta, zrakoplov će poletjeti u Zagreb. Dolazak zrakoplova iz Barcelone u Zagreb očekuje se danas oko 16 sati. Napominjemo da ulijetanje ptica u motor na spada u izvanredne situacije te da sigurnost putnika nije bila ugrožena", navode u svom odgovoru o sinoćnjim komplikacijama na povratku maturanata iz Barcelone.

A.B.
Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara