Maturanti slave diljem Hrvatske

MATURANTI diljem Hrvatske opraštaju se od školskih kupa. Ni kiša koja neumorno pada ne kvari im veselje, a brašna i alkohola ne nedostaje.

Za razliku od Zagreba, u Splitu tradicionalne norijade, ili kako oni to vole reći "organizirane razuzdane pijanke", nema. Splitski se maturanti tako sa školom opraštaju na manjim, privatnim zabavama, ili se pak zapute na Bače i Katalinića brig.

I Pula bez organiziranog slavlja

Organizirane norijade nema ni u Puli, no to nije maturante spriječilo u tome da izađu na ulice i grad, unatoč kiši, oboje u bijelo. Koliko se njihovi sugrađani vesele oblacima brašna, kojim ih veseli maturanti zasipaju, ostaje upitno.

Organizirali su se tek maturanti Škole za turizam i ugostiteljstvo, koji će večeras slaviti u klubu Uljanik. Na red i mir na Trgu Portarata, gdje su se okupili maturanti, pazi svega nekoliko policajaca.

Slave i karlovački maturanti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od škole se oprašta i oko tisuću maturanata iz karlovačkih srednjih škola. Oni će u 19 sati u povorci krenuti gradskim ulicama, a od 20 sati će na prostoru ŠRC Korana uživati u koncertima Plave noći i TBF-a.

Osječki maturanti zbogom školi rekli još prošlog tjedna

Za osječke maturante nastava je završila još prošlog petka. Oni su norijadu već tradicionalno obilježili plesanjem Quadrille, a navečer su uživali na koncertu Nene Belana. Za sigurnost maturanata brinuli su policija, vatrogasci, Hitna pomoć te ronioci, koji su osiguravali prostor uz lijevu obalu Drave.

I.M.
Foto: Barkun.hr / MojOsijek.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara