McDonaldsu zbog pomfrita prijete tužbe

GIGANTU lanaca restorana brze hrane, američkom McDonaldsu, prijete barem tri tužbe kojima ljubitelji brze hrane tvrtku tuže zbog pogrešnog obavješćivanja svojih potrošača.

Riječ je o nepreciznom objavljivanju sastojaka McDonaldsovih prženih krumpirića - pomfrita za koje lanac restorana nije naveo da sadrže mliječne i pšenične sastojke, javljaju američki mediji.

Debra Moffatt iz Lombarda u Illinoisu od  McDonaldsa traži nespecificiranu odštetu zbog toga jer ona, kao osoba koja je alergična na gluten - protein koji se nalazi u pšenici, ne smije konzumirati hranu s glutenom koji kod nje izaziva ozbiljne želučane tegobe.

Mark i Theresa Chimiak iz Jupitera u Floridi također su tužili kompaniju, navodeći kako je njihova 5-godišnja kćer, koja nikako ne smije konzumirati hranu s gluteinom, nakon konzumiranja pomfrita postala ozbiljno bolesna.

Nadia Sugich pak, iz Los Angelesa, tuži McDonalds zbog toga jer se ne hrani životinjskim proizvodima, te je navela kako ne bi konzumirala pomfrit da je znala da u njem ima mliječnih sastojaka.

Američki McDonalds na sve optužbe odgovara kako navedene sastojka dodaje u svoj pomfrit radi poboljšanja njegovog okusa. Tvrtka je nedavno pokrenula alergijsko testiranje pomfrita vezano uz upotrebu glutena u proizvodnji, tako da službenog stava prema dvjema "gluteinskim" tužbama još nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je prošlog ponedjeljka javno obznanio sastojke pomfrita, McDonalds je na svoju web stranicu "tiho" dodao podatke o tome da njihovi prženi krumpirići sadrže pšenične sastojke kao i one od mliječnih dodataka.

Lanac restorana započeo je s radom 1948. godine  kada su braća McDonalds otvorili restoran brze hrane s ograničenim jelovnikom, niskim cijenama i ljubaznom poslugom.

Prvi McDonaldsov restoran u Hrvatskoj 2. je veljače proslavio deseti rođendan.

Do 2001. godine u Hrvatskoj je otvoreno 16  McDonaldsovih restorana; u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Karlovcu i Velikoj Gorici.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara