Medicinska sestra vrelom vodom opekla nepokretnog dječaka

MEDICINSKA sestra koja radi u Krapinskim toplicama pogreškom je izazvala opekline 2. i 3. stupnja na tijelu 9-godišnjeg Kristijana Sedlara koji od rođenja boluje od cerebralne paralize i godinama ide u toplice na rehabilitaciju.

"Kiki je nepokretan, ne vidi, samo čuje. Mislila sam da mi je dijete sigurno u bolnici, a onda šok. Nisu nas nazvali tu večer kad se nesreća dogodila, nego tek drugo jutro." - ispričala je šokirana Kristijanova majka za 24sata.

Bolesni Kristijan zbog opeklina vrelom vodom već 11 dana leži na Odjelu intenzivne njege u Klaićevoj bolnici. Majka kaže da su joj iz toplica rekli kako je opekline dobio pogreškom, tj. da je sestra dječaka tuširala kad je iznenada naišao mlaz vruće vode?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji osoblju toplica ne vjeruju jer znaju da se djeca u toplicama kupaju u kadi, a majka malog Kristijana pita i kako je moguće da je njezin sin dobio opekline samo po leđima, stražnjici, laktovima i petama. Očito je da je nepokretno dijete, umočeno u vrelu vodu ekstremitetima koji su u tom trenu bili najbliži kadi s vodom.

Kristijanovi roditelji su zbog ove nesreće uzeli godišnji odmor kako bi bili uz svoje dijete, a rekli su kako o tužbi ne razmišljaju jer imaju važnijih briga. Međutim, dodaju kako se Kiki u Krapinske toplice ne vraća dok je "ta" sestra tamo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara