Medijske zvijezde pomažu Bushu i Kerryu

BIVŠI američki predsjednik Bill Clinton aktivno se uključio u američku predsjedničku utrku na strani demokratskog kandidata Johna Kerrya, dok se kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger pridružio kampanji aktualnog predsjednika Georgea Busha.

Do američkih predsjedničkih izbora ostalo je nešto više od tjedan dana, a kampanje dva najjača kandidata ulaze u samu završnicu – borbu za neodlučne države koje će odlučiti konačnog pobjednika.

Clinton je usprkos ranijoj najavi da neće sudjelovati u Kerryevoj kampanji odlučio pomoći svom stranačkom kolegi, i to zajedničkim pojavljivanjem u Philadephiji, glavnom gradu Pennsylvanije, jedne od par neodlučnih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Bushu svoju potporu pružaju vrlo popularni gradonačelnik New Yorka Rudolpg Giuliani i kalifornijski guverner i filmska zvijezda Arnold Schwarzenegger, koji će u toku tjedna pratiti Busha u posjeti Ohiu.

Ako je suditi prema neovisnim anketama, i ova će predsjednička utrka, baš kao i prošla, biti izuzetno izjednačena, pa je nemoguće s bilo kakvim stupnjem sigurnosti predvidjeti mogući ishod. Za očekivati je da će odluka biti donesena u neodlučnim državama, na koje će se kandidati najviše koncentrirati u zadnjem tjednu kampanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara