Medvjedev će s Putinom nastaviti raditi u tandemu

Medvjedev će s Putinom nastaviti raditi u tandemu

NOVOIZABRANI ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev nakon izbora za šefa države najavio je kako će nastaviti rad na programu koji je zacrtao njegov prethodnik Vladimir Putin.

Nakon što je prebrojeno gotovo sto posto važećih listića, izborna je komisija objavila privremene rezultate prema kojima je 70,23  posto glasova osvojio Medvjedev. Komunistički kandidat Genadij Zjuganov osvojio je 17,76 posto glasova, a najavio je i pokretanje sudskog postupka zbog izborne prijevare.

Novi je ruski šef države izrazio nadu kako će nastaviti raditi u "efikasnom tandemu" s Putinom, kao novim premijerom Rusije. Kao predsjednik, Medvjedev se obvezao da će nadzirati vanjsku politiku s naglaskom na zaštiti ruskih nacionalnih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prioritetima, rekao je, i dalje će se nalaziti prijateljske države iz bivšeg Sovjetskog Saveza. Upitan o mjestu gdje će Putin obnašati premijersku dužnost, Medvjedev je odgovorio kako se radi o "Bijeloj kući", što je naziv za rusku zgradu vlade smještenu nekoliko kilometara od Kremlja, u kojemu je Putin donedavno stolovao.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara